Publicaties

Open Trouwlocatiedag goed bezocht

de Puttenaer 03-10-2011

PUTTEN - Het laatste restje zomerse weer werd afgelopen zondag nog net even meegepikt tijdens de Open Trouwlocatiedag. Landgoed Schovenhorst was ťťn van de vele locaties die haar deuren open zette.

Jeanette van den Brink loopt dolverliefd met haar verloofde Mark Janssen over het grintpad van het Koetshuis. Gisteravond hebben ze hun ceremoniemeester gevraagd, die in het kielzog van het paartje mee loopt. Voor het Koetshuis staan een prachtige bruidsjurk van Susil's bruidsmode en een klassieke auto van Gert van Dompseler opgesteld. ,,Wat een compleet plaatje!'', roept de bijna-bruid. Uiteraard kan ze het niet laten om even in het grote voertuig plaats te nemen. Om vervolgens een kijkje te gaan nemen in het Koetshuis. Het zijn niet alleen de aanstaande echtparen die hun weg naar het landgoed vinden. Van moeders met dochters, tot complete gezinnetjes die even binnen willen kijken in het prachtige gebouw. David Korpadi en Lotte van Damen hebben altijd al op het landgoed willen trouwen. Lotte: ,,We wisten niet dat het vandaag Open Trouwlocatiedag was. Wel grappig dat we juist vandaag hadden bedacht om eens te gaan kijken, kunnen we meteen onze wensen vastleggen.'' Veel bekijks had Ferry Visser, uitbater van de Hop-Eest met zijn demonstratie trouwringen smeden. Toevallig komen net Jeanette en Mark aan lopen, na een rondje gemaakt te hebben over het landgoed. ,,We hadden nooit verwacht dat een landgoed in ons trouwbudget zou passen, maar hier op het landgoed kunnen we uit diverse locaties kiezen. En zelfs het Koetshuis komt in aanmerking.''

Voor meer informatie over trouwen op Schovenhorst: www.schovenhorst.nl.

schovenhorst

Burgemeester met Cadillac van huis gehaald

zaterdag 28 augustus 2010
PUTTEN - Burgemeester Van Putten en zijn echtgenote zijn vrijdag 27 augustus opgehaald in een mooie oude auto (Cadillac). Dit vervoer werd geregeld door Gert van Dompseler. Omstreeks 13.50/13.55 uur arriveerden zij bij Stroud, aan de Brinkstraat 91.
Erehaag brandweer
Leden van de vrijwillige brandweer Putten hadden zich opgesteld op het Fontanusplein. Ook stonden diverse brandweervoertuigen opgesteld. De burgemeester en zijn echtgenote zullen langs deze erehaag naar de ingang van de representatieve hal lopen, waar om
20.00 uur de openbare afscheidsreceptie begon.

afscheid-burgemeester


American Meeting vindt op Veluwe vruchtbare bodem
door Kees van Loon.
Dagblad de Stentor, maandag 30 juni 2008

HARDERWIJK - Decennialang is veel wereldellende van over de oceaan gekomen, maar Amerikanen en oude auto's is een ander verhaal. De aanblik van vele tientallen energieslurpende designklassiekers doet de meest verstokte milieufreak watertanden.

Neem die op de American Meeting in Harderwijk aanwezige Buick Eight. Een verchroomde, gevleugelde jongensdroom uit lang vervlogen tijden, waarvan er nog hooguit drie in Nederland rondrijden. Of de vuurrode en futuristisch ogende Chevy Business Coupe uit 1941. De met een haaienneus uitgeruste Chevrolet Sharknose, een in twee kleuren roze uitgevoerde Dodge Coronet. De Pontiac Firebirds, Cadillacs, Lincolns, Thunderbirds of de oudste van alle, een Studebaker uit 1929 met een grote koffer achterop.

" Mietjes zijn het", schampert organisator Marcel Driesenaar. "Een klein beetje regen en ze laten het afweten." Zo'n 150 motorrijders hadden zich aangemeld voor het evenement van afgelopen zaterdag op de grasvlakte bij poppodium Estrado in Harderwijk, maar slechts enkele Harleys daveren daadwerkelijk op. De opkomst van de Amerikaanse sleeŽn is wel naar tevredenheid.

Regelmatig komen ze ergens in het land bij elkaar, de bezitters van de Amerikaanse droomauto's. Voor Harderwijk is de American Meeting een primeur die enthousiastelingen uit de wijde regio trekt. Liefhebbers die ronkend pronken met hun dierbare bezit, of autolozen die smachtend met een camera hun fantasieŽn vereeuwigen.

Martin Kok uit Harderwijk toert al jarenlang in de ene na de andere klassieker rond. "In de tijd van de babyboomers kon alles. Die Amerikaanse ontwerpers gingen volledig uit hun dak. Als je nadenkt dan rij je er niet in. Ze zuipen benzine, onderdelen gaan heel snel stuk. Maar ja, die vormgeving. Daar ben ik gek op."

De glaasjes van de knipperlichten heeft hij in AustraliŽ laten vervaardigen. Bij een adresje in Polen is zijn aankoop twee jaar in restauratie geweest. Kosten noch moeite heeft Puttenaar Gert van Dompseler zich bespaard, maar de rammelbak die hij vier jaar geleden uit de VS naar Nederland verscheepte, is nu een pronkjuweel. "Ik wilde een exemplaar uit de hoogtijdagen van de rock 'n roll. Een Dodge uit 1959, het jaar waarin de auto's de grootste vleugels hadden."

De Buick rijdt en remt als een vrachtauto en als Dick Reukema een drempel nadert, moet hij ter voorkoming van forse schade gezwind terugschakelen. De Harderwijker die later deze middag nog op het podium staat met de coverband Hick '66, is een van de vele plaatselijke ondernemers met een Amerikaanse droom. Collega Nico Visser, aanwezig met een Sedan de Ville, noemt het een extravagant trekje dat prima te combineren valt met het doorgaans nuchtere Veluwse zakenkarakter.

Tegen drieŽn ontvangt het geslaagde festijn dat volgend jaar op herhaling gaat, ook nog een bekende 'Amerikanofiel'. Op de vleugel mag hij een ster zijn, van gevleugelde voertuigen heeft hij geen verstand. "Ik weet hoe- ie aan moet, maar daar houdt de kennis ook helemaal mee op", bromt Jan Vayne die met zijn Cadillac komt aanstomen. "Met mijn kostbare vingers ga ik echt niet aan het sleutelen."
 


Bizz vakblad voor ondernemers oktober 2007

Gert van Dompseler en
zijn Cadillac Sedanette

bizz

Opmerkelijk is hoe mooi de 5671 cc motor van de Cadillac Series 61 Sedanette uit 1947 van Gert van Dompseler nog loopt. Het tekent de passie van de nieuwe eigenaar

Na de nodige banen en ondernemingen belande Gert van Dompseler (44) uiteindelijk in de trouwrijderij. Iets dat hij met heel erg veel plezier en gedrevenheid doet. “Op een huwelijksfeest heb je alleen maar met vrolijke mensen te maken. Dat zorgt er voor dat ik ook verder ga dan grotere bedrijven. Ik kijk niet op een uurtje of kilometer en denk mee om er echt een bijzondere dag van te maken. En ik sluit de dag meestal af met een lekker stuk taart.” De 60 jaar oude Cadillac is een bijzondere omdat het geen standaard sedan, maar een sedanette is:het derde zijraampje en de ‘katterug’ vervangen de normale kofferbak. Het is een plaatje: veel gepoetst chroom aan de buitenkant, maar ook van binnen is alles tiptop in orde. Een stukje meerijden leert dat de motor na een duw van de 6-Volt startmotor als een zonnetje loopt en dat de automatische versnellingsbak netjes op-en afschakelt. En de deuren knarsen dat in een goede Amerikaanse B-film hoort.
Inmiddels staat er een tweede klassieker op stapel bij van Dompseler Exclusief Vervoer te Putten. Een in twee kleuren roze(!) gespoten Dodge Coronet uit 1959 (het topjaar van de achtervleugels) wordt momenteel bij Poolse specialisten gerestaureerd en zal medio 2008 aan de vloot worden toegevoegd. Privť rijdt Gert niet of nauwelijks in de oldtimers. “soms zet ik hem ergens op een pleintje en dan ga ik op een terrasje zitten kijken hoe mensen op de auto reageren. Dat is zo leuk!”


Puttens Weekblad 11-05-2006

Nog eens trouwen

Door Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
 

PUTTEN - Lenie Francken is al vijfendertig jaar gelukkig met Bram en heeft hem op hun trouwdag een enorme verrassing bezorgd door opnieuw met hem te trouwen. “Altijd als Bram een bruidje zag zei hij dat hij onze trouwdag nog best eens over wilde doen. Vorig jaar al me de voorbtereidingen begonnen en vorige week heb ik Bram overvallen,” vertelt Lenie na de bruiloft.

De familie Francken trouwde toendertijd in het stadhuis van Gouda en daar wilde Lenie opnieuw trouwen. “Ik wilde er een bruiloft van maken met alles erop en eraan. Toen ik op zoek was naar een mooie jurk kwam ik bij Susils bruidsboetiek terecht. Daar werd de mogelijkheid besproken om mijn eigen trouwjurk te dragen. De jurk werd aangepast en ik was er heel erg blij mee. Van Dompseler Exclusief Vervoer bracht mij met een oldtimer naar Gouda.”

Verrassing met daarna ontroering

Bram vertelt: “Ik ben die dag nietsvermoedend naar Gouda gegaan voor een zakelijke bespreking. Toen Van Dompseler binnenkwam en mij vroeg met hem mee te gaan, dacht ik even in een televisieprogramma terecht te zijn gekomen. Daar was ik niet blij mee, ik heb altijd graag zelf de regie in handen. Toch meegegaan en toen zag ik die prachtige Cadillac met Lenie als bruid. Ik vond het een leuke verrassing, maar toen we naar het stadhuis reden en ik daar familieleden en vrienden zag ontroerde me dat enorm. Het was een heel bijzondere dag waar Lenie heel veel werk voor heeft verzet.”


Puttens Weekblad 22-03-2006

door Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Bijzondere auto’s

Putten - Van Dompseler Exclusief Vervoer is een jonge onderneming die stijlvol vervoer levert. Eigenaar Gert van Dompseler heeft een aantal bijzondere oldtimers gekocht en wil daarmee onder andere bruidsparen en jubilarissen vervoeren.

“Ik wilde al enige tijd iets voor mezelf beginnen en was daarvoor op zoek naar het gat in de markt. Oldtimers hebben mij altijd al getrokken en ongeveer twee jaar geleden kocht ik een roze Dodge Coronet van het bouwjaar 1959. Ik wilde daar lekker zelf mee rijden. Toen ontstond het idee om een bedrijf te starten voor exclusief vervoer. Ik ging op zoek naar een volgende auto en stuitte op een volledig gerestaureerde Cadillac Series 61 Sedanette van het bouwjaar 1947. Dit is een vrij zeldzame auto waarvan er maar 5160 stuks gemaakt zijn. Ik heb me laten vertellen dat deze auto de enige in Nederland is,”vertelt Van Dompseler. “Ik wil met mijn auto’s niet alleen bruidsparen rijden maar belangstellenden kunnen ons ook inschakelen voor promotieactiviteiten, fotosessies of een huwelijksaanzoek in stijl. Ook kunnen televisie en filmbedrijven de auto’s huren.”

“Ik zal als chauffeur van de oldtimers, gekleed in passende kleding, de hele dag tot de beschikking staan van mijn klanten, wil graag met ze meedenken en hand en spandiensten verlenen. Ik wil me onderscheiden in de markt door veel service te verlenen en zal er alles aan doen om mijn klanten een onvergetelijke dag te bezorgen.” In de toekomst gaat Van Dompseler op zoek naar nog een derde oldtimer. “Dan kan ik mijn klanten een nog grotere keuze bieden.”

Meer informatie: Van Dompseler Exclusief Vervoer: www.vandompseler.nl.


De Stentor 11-03-2006

Puttenaar kan pronken met puntgave Cadillac

door ROEL KLEINE

PUTTEN - Gert van Dompseler (43) loopt trots en glunderend om zijn nieuwste aanwinst heen.     Het is ook niet niks wat de Puttenaar in zijn garage heeft staan; een Cadillac Sedanette uit 1947, glimmend en puntgaaf.

De fonkelende 'limousine' van Amerikaanse snit gaat de Puttenaar verhuren als trouwauto, met Van Dompseler als chauffeur. En bruidsparen kunnen dan zeggen dat zij op exclusieve wijze op hun trouwdag zijn vervoerd, want van dit type rijdt er volgens Van Dompseler en de directie van het Automuseum in Amsterdam (waar hij de auto kocht) slechts een exemplaar in ons land. De Puttenaar is recentelijk met zijn onderneming (Van Dompseler Exclusief Vervoer) gestart. Maar Van Dompseler, die al de beschikking had over nog zo'n fraaie oldtimer, een Dodge Coronet uit 1959, wilde niet met een wagen de weg op waarvan er al veel meer rondrijden. 'Ik wilde echt iets exclusiefs, in principe eigenlijk alleen maar Amerikaanse auto's uit de jaren '50 van de vorige eeuw, de rock & roll-tijd. Zo ben ik nog op zoek naar een derde wagen, een Oldsmobile uit 1958, ook wel de 'chroomking' genoemd.

De Cadillac is een meest stijlvolle van het gezelschap. Omdat de wagen zo exclusief is wil Van Dompseler de Cadillac ook beschikbaar stellen voor promotie-activiteiten of voor film- en televisiebedrijven. 'Maar er is meer mogelijk hoor,' verzekert hij. 'Je kunt ook iemand ten huwelijk vragen in deze auto, of je trouwfeest nog eens overdoen. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.vandompseler.n.l

Copyright    -    van Dompseler Exclusief Vervoer    -